divendres, 10 de gener del 2014

Final del blog

Per finalitzar aquesta etapa educativa m'agradaria escriure aquesta última entrada només per agrair tot allò que he aprés en aquest Mòdul amb els dos professors de GTIC i COED.

Aquest blog seguirà obert per tal de que les persones que tinguin dubtes sobre qualsevol cosa que hàgim fet ho puguin consultar.

Arreveure.

Canal RSS

El canal RSS serveix per tenir les pàgines que més visites més a mà en un format gadget. Aquest canal RSS t'anirà posant les actualitzacionts d'aquestes pàgines en el gadget.

La instal·lació d'aquest gadget la teniu explicada en una altre entrada que la teniu en aquest link.

I aquí teniu l'exemple del meu canal RSS:


Software privatiu i lliure

El software lliura és un programari que es pot estudiar, modificar i estudiar sense cap mena de restriccióni també copiar i redistribuir perquè el següent usuari que el trobi pugui fer el mateix que tu. Un exemple de software lliure és OpenOffice

El software privatiu, també anomenat software de propietat, és aquell programari amb restriccions d'ús i de modificació. No es pot copiar ni redistribuir versions modificades o no modificades. Un exemple de software privatiu  és Microsoft Word.

Aquí os deixo un video el qual parla sobre aquest tema:

dijous, 9 de gener del 2014

Eines del suport del pensament

Vam fer una activitat a la classe de GTIC sobre les diferents eines dels suport del pensament. Durant aquesta classe, al nostra professor ens va manar una activitat la qual haviem de fer a través d'un programa que es diu Cmaptools.



Aquest programa consisteix en crear mapes conceptruals com el que veureu a continuació:

 Aquest mapa va ser fet a partir del següent text:

Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'àvia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'àvia ja és gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i en Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: la Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar els postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent, tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.


El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.

Com editem un article de la Viquipèdia?

En aquesta entrada os explicarè el que he hagut de fer per a editar un article de la Viquipèdia, que ens va manar al nostre professor de GTIC.

Primer de tot les meves companyes i jo vam decidir el tema que volíem modificar. Entre tots vam arribar a la conclusió que canviaríem una part de l'apartat de l'article de Sentmenat, la part de la bandera com podreu veure en la següent imatge:


Per canviar-la he hagut d'anar a la pestanya de "Modifica" cliclar i tornar a clicar en el apartat que volia canviar. Editàs el que t'interessa i finalment acceptàs.

És molt senzill i a més col·labores amb els demés.

Scribd

M'agradaria parlar-vos sobre aquesta pàgina web, Scribd. Aquesta pàgina, és una pàgina, en la qual la gent pot pujar diferents documents per tal de deixar-los públicament als diferents usuaris.

Per utilitzar aquesta web ens hem d'enregistrar. Un cop registrats podrem introduir els nostres treballs clicant a:


Un cop fet això ens demanarà que pugem el document i haurem de posar unes etiquetes i fer la descripció. Tenim dos posibilitats, deixar el document públicament o privatitzar-ho.

El fenomen Twitter

El fenomen Twitter està revolucionant tot el món. Actualment hi han milions de persones utilitzant aquesta nova aplicació comunicativa que en tan sols 140 caràcters ens permet posar un estat a la xarxa, Encara que també es poden posar altres objectes multimèdia.


En la setmana de reflexió vàrem tenir que utilitzar aquesta aplicació twittejant la xerrada sobre les pissarres interactives i les tablets.

El Twitter ja ha guanyat uns nous tecnicismes a la nostra societat, com ara:

- Followers: Seguidors
- Twitts: Són els estats que anem posant
- Re-twitejar: Compartir un estat d'un dels teus

Aquí os deixo un video amb l'explicació del que és Twitter i com funciona:

dimarts, 7 de gener del 2014

Vikipèdia i les 16 preguntes

La Vikipèdia, segons la seva definició, és una enciclopèdia lliure, poliglota i editada col·laborativament. La va crear una fundació anomenada Wikimedia.

Aquesta enciclopèdia es regeix per cinc normes, que s'anomenen als 5 pilars com podeu veure a continuació:


Aquestes normes les trobareu en aquest link: Vikipedia: Els cinc pilars

Vam fer una activitat sobre la Viquipèdia que es titulaba les 16 preguntes sobre la Viquipèdia i la trobem a continuació pujada per al programa Scrib:

Les diferències d'un bloc a una wiki

Les Wikis, tal i com les defineix la Wikipèdia, són llocs web on col·laboren diferents usuaris per tal d'editar o crear un contingut. La diferències poden ser notories tant en la presentació dels dos components com en la seva utilització. En aquest petit resum que ens ha ofert el nostre professor de GTIC podem trobar la resposta a aquestes diferencies:

 

Si encara no està gaire clar sobre que és un Wiki podeu veure la seva definició en aquest video:

Etiquetes

Les etiquetes les utilitzem molt sovint als blogs per tal de que les persones que vulguin trobar algun tema en concret tinguin la facilitat de clicar i arribar d'una forma senzilla. Les etiquetes són el gadgets següent:



Com podeu veure aquestes es troben al lateral dret del meu blog, però també les podem trobar a sota de cada entrada com podeu veure aquí:


Aquest  gadget el podem trobar a la configuració del nostra blog on hem d'anar al apartat format i clicar a sobre  d'afegir un nou gadget. Un cop clicat aquí buscarem el gadget entre una gran varietat d'aquests. La nostra icona és la següent:



Un cop posat el gadget per fer-lo funcionar nomes hem de crear la nostra entrada, i en l'editatge d'aquesta escriure-les com he fet jo:



Un cop acabada les etiquetes cliques a fet i ja tindràs les teves etiquetes instaurades a la teva entrada.