dilluns, 25 de novembre del 2013

Organitzem les nostres idees


Avui hem vist tres tipus de llocs web on t’ajuden a fer una organització d’idees.


És una eina capaç de fer un pòster multimèdia. La seva principal funció és la de transmetre una emoció. És poden ficar des d’imatges fins a àudio, passant també per textos i vídeos.


Aquí os deixo un que m’ha agradat bastant sobre els emperadors romans. 





És una pagina web que ens permet crear un núvol, en el qual hi haurà un seguit de paraules que hi hagis introduït. Segons l’aparició el nombre repetit de vegades que surti aquella paraula, més gran serà la seva mida. També dóna opció a escollir el tipus de font, disseny i els colors.


Aquí os deixo el meu Wordle:



Per últim tenim aquesta aplicació web que estructura les nostres idees o coneixements en petits post-it que es van estructurant en un suro digital. La seva funció és la de fer més fàcil el treball en grups, ja que cadascú pot penjar la seva idea i desprès opinar amb els demés. També pot ser un suro privat en el qual tenir les teves notes.

Aquí he posat un exemple: 


dissabte, 16 de novembre del 2013

Setmana de reflexió

Aquesta setmana va ser molt diferent de les demés, va ser una setmana de reflexió. Cada dia anàvem fent alguna cosa relacionada amb una de les assignatures que tenim. L’objectiu d’aquesta setmana era fer una petita reflexió sobre el que ens ha aportat aquella activitat.

A continuació os explicaré el que vàrem fer cada dia de la segona setmana de novembre:

Dilluns vam tenir una xerrada a les 8:30 del matí de Jaume Cela, la qual va ser molt interessant, va fer moltes referencies del llibre que va escriure i que actualment estem tractant a seminari, Va de mestres. Cartes als mestres que comencen.


Després de la xerrada vam fer una travessa des del baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat. Van ser 12 kilòmetres en 3 hores. Va ser una experiència molt divertida i original, ja que potenciava el nostre sentit de l’orientació. També ens va donar l’oportunitat de conèixer millor als integrants del grup, cosa que hem va agradar molt.

Dimarts vam anar a la tarda al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya. Aquí una educadora ens va guiar pel museu i ens va fer petites activitats adaptades als infants d’infantil.


Dimecres i dijous van ser dos dies de pràctiques, els quals cada alumne anava a una llar o escola diferent, acompanyat de la seva padrina, una alumna de tercer. Aquest dia vaig veure moltes coses i vaig aprendre bastant. En definitiva, vaig veure el tipus de mestre que no volia ser.


Divendres a primera hora de la tarda vam fer una activitat de música, la qual va ser molt interessant. Vaig poder aprendre diferents formes de tractar la música, agafant idees i pensant de noves.



Després de la música, va arribar una xerrada de les tauletes i les pissarres interactives. El funcionament de les tauletes hem va interessar més que la de les pissarres, ja que van haver-hi moltes errades per part de la pissarra. 

dilluns, 4 de novembre del 2013

Les Wikis

L’altre dia a la classe de GTIC vam treballar el que eren les Wikis.

Les Wikis permeten editar informació o afegir-ne sense la necessitat d’un password, a no ser, que l’autor d’aquell wiki l’hagi fet privat.


Aquests són els comandaments de l’aplicació Wiki:

- Guardar, editar i link



-També podem adjuntar missatges per a que les persones que vinguin darrere teu puguin completar alguna feina.

- Aquest botó fa que les paraules o frases seleccionades siguin links que es vinculin a una altre pagina la qual tu pots editar.

- Les paraules marcades com a links apareixeran a la part Esquerra de la pantalla a la Navegació.


Google Site

En aquesta entrada del blog os explicaré el que vam treballar en l’anterior classe de GTIC.

Vam descobrir una nova aplicació on-line que ens ofereix la possibilitat de crear pàgines web, editar-les i compartir-les amb els companys, aquesta aplicació s’anomena Google Sites.

Ens van demanar que escolléssim un tema entre 3 persones. Un cop escollit el tema, teníem que agafar una plantilla i uns gadgets. Cerques la informació que a tu t’interessa per a la teva Site i ho redactes. D’aquesta manera aniràs creant la teva pròpia pàgina web d’una forma fàcil, ràpida i gratuïta.

Aquí os deixo la meva Site:



Aquí trovareu la meva site.