dissabte, 28 de setembre del 2013

Instalem nous gadgets al nostre bloc

En aquesta entrada explicaré al que vam veure a l'anterior classe de GTIC. Vam començar amb els marcadors de les nostres pagines web favorites, en les quals vam veure com crear carpetes per tal de tenir-les ben endreçades. 

Vam veure dos webs que ens poden fer molt de servei en un futur com a educadors. Una d'elles s'anomena scoop.it, s'utilitza per compartir a qualsevol xarxa social allò que tu estiguis seguint. L'altre es diu netvibes i s'utilitza com si fos un escriptori virtual en el que tu pots endreçar com vulguis tots els teus continguts webs.

Després de tot això, vam agregar nous gadgets al nostre bloc com:

- HTML/JavaScript: que posant qualsevol tipus de codi ens deixarà visualitzar allò que hem afegit.

 -Flux d'actualització: que afegeix qualsevol contingut d'un feed RSS.



- Enllaços de  subscripció: Que permet que altres usuaris es subscrivint al nostre canal bloc.


dimarts, 24 de setembre del 2013

Google Drive

Amb el Google Drives hem après a realitzar docs, presentacions, fulls de càlculs i formularis d'una forma cooperativa i amb una bona coordinació. Gràcies a aquest recurs podem compartir els nostres arxius amb altres usuaris i així poder realitzar una feina en el menor temps possible sense la necessitat de tenir que esperar a que una altre persona revisi el teu treball per veure les correccions.

El tema escollit per a fer aquest treball ha estat els portàtils i els llibres digitals, que hem hagut d’enllaçar en aquest bloc per a la seva visualització:

- Un docs amb els seus índex per tal de poder repartir la feina entre els diferents membres del grup. També hem aprés a introduir imatges per tal de poder treure’n més profit a aquesta eina.

   

- Una presentació per posar-nos d’acord en els punts més importants del treball. On hem pogut aprendre com enllaçar vídeos i personalitzar les fulles de la presentació.


- Un formulari en el qual hem vist les diferents formes que tenim per a que els usuaris puguin respondre de diferents formes i la fulla de càlcul que va lligada al formulari i podem veure quins han estat els resultats.



           

Les Webquest

Avui penjo un video tret de la pagina d'internet edu3.cat, el qual ens parla sobre com utilitzen les webquest en una aula del centre CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat. Les webquest són un recurs informàtic que consisteix en que els alumnes desenvolupin habilitat en la recerca de coneixements a partir d'una idea que ha de ser interessant i motivar-los per tal de tenir uns resultats més que satisfactoris. En el exemple del video es pot comprovar que els alumnes d'aquest centre fan un estudi sobre les constel·lacions.

Les indicacions que he hagut de seguir per ficar el vídeo dins l'entrada del blog ha estat copiar el codi embed i enganxar-ho a la part HTML del editatge de l'entrada. Un cop posat pots definir la mida d'aquest amb una formula (width i height) que s'ha de posar abans de la terminació del codi embed.


Edu3.cat


A la pagina que hem trobat aquest video, també n'he descobert d'altres que t'ajuden a veure el món de l'educació d'una forma més dinàmica i atractiva per tal d'ajudar-te a tenir l'atenció dels infants al 100%.

http://www.edu3.cat/


dimarts, 17 de setembre del 2013

La primera entrada

Començo al meu bloc! En aquesta primera entrada el que pretenc és donar-me a conèixer i fer saber que durant aquesta estada a la facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna aniré repassant els diferents treballs o activitats de classe que m’hagin ajudat a reflexionar en els diferents mòduls que treballarem durant els següents anys.  

El meu nom és Carlos i vinc de cursar un cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil al Joan XXIII, un centre situat a l’Hospitalet de Llobregat, juntament on visc.  Espero que en aquest curs pugui fer noves amistats amb les quals poder compartir noves experiències i, també, aprofitar al màxim els coneixements que ens donaran els professors associats a cada una de les matèries.