dimecres, 23 d’octubre del 2013

Primer contacte amb el Prezi

Per començar a utilitza el Prezi el primer que hem de fer és clicar a nova presentació. Un cop fet anirem a una pàgina que ens demanarà que escollim una plantilla, hi ha diverses i molt variades, també és pot escollir el llenç en blanc.


Un cop escollida la plantilla ens sortirà un menú com aquest:



En el qual podreu observar aquestes eines de treball: 

- Els botons de dalt a l'esquerra que s'utilitzen per veure la presentació, desfer allò que ja has fet i guardar.


- A dalt al centre tens 3 botons, que s'utilitzen per posar diferents marcs al textos o fotos que hi pugis, la inserció de diferents materials multimèdia i els temes que vols escogir:


- A dalt a la dreta tenim la ajuda i configuració, el boto de compartir, per a que altres persones ho poguin veure i/o editar, i el boto de sortida.


-A l'esquerra a sota del botó de presentació tenim el guió de les diferents transparencies que anirem editant segons les nostres preferències per al seguiment de la nostra presentació. Tenim el llapis que ens ajudarà marcar les pautes de l'ordre de cada transparència.



- Finalment tenim el llenç, que utilitzarem per a poder crear la nostra presentació segons els nostres gustos i preferències.


Aquí os deixo un vídeo que explica la utilització d'aquesta nova eina de presentació: 



Per últim aquí teniu el meu Prezi:

El Prezi, una nova eina de presentació

Un Prezzi és una nova eina de presentació, que elimina les transparències, substituint-les per moviments aleatoris de zoom dissenyats per la composició d’aquest.

A la classe anterior de GTIC vam crear un  compte a Prezi per poder fer-ne una presentació.

Ara os explicaré el funcionament d’aquest:

Hem de crear al nostre propi compte anant a la pagina web de ... Un cop allà cliqueu “Registrar-se”.



Hem d’escollir la nostra llicencia, agafarem la llicencia pública.


Poses les teves dades personals per a crear el compte i acceptes.

Cliques ha nou Prezi i ja podràs començar a crear noves presentacions.

A la següent entrada us explicaré com utilitzar el Prezi.

Analitzem un blog

L’altre dia a la classe de GTIC vam analitzar diferents blogs, observàvem les diferents característiques d’aquests i els comparàvem amb d’altres per tal de veure els punts a favor i en contra.


  • Primer de tot observava els colors que tenia posats al fons del blog. 
  • També era important la distribució dels diferents components o gadgets del blog.
  • Revisàvem les entrades que estaven fetes al blog, distingint aquests aspectes:
    • Ortografia
    • Composició 
    • La persona que l’escriu
    • A qui va dirigida


En aquest blog, fet amb plataforma blogger, hi ha una gran varietat de continguts multimèdia, els quals estan destinats a l’educació dels infants. Aquest blog està dissenyat per diversos docents, i va destinat a altres docents per tal de poder donar noves eines per a l’aula.

La composició d’aquest blog és d’ordre cronològic invers en el qual hi ha diferents posts cadascun d’aquests aporten un contingut diferent amb diferents objectes multimèdia.

Els colors del blog són molt cridaners, les imatges no s’adeqüen a les mides de la plantilla que té el blog als costats, cosa que no agrada quan el mires.



Aquest blog també està fet amb plataforma blogger.  És un blog creat per una mestre d’una  escola i va destinat al pares i altres professors, ja que també es poden compartir diverses activitats.

Utilitza una gran varietat de recursos multimèdia, en cada entrada n’hi han de diferents i dinàmics. També podem veure que el color del blog és fred i fosc.

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

Aquesta entrada l’aprofitaré per parlar sobre el llibre que ens van manar llegir de GTIC. Aquest llibre està escrit per Francesc Balaguer i Felipe Zayas, es titula “Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències”.

És un llibre didàctic, el qual ens comença parlant sobre una petita introducció dels blogs. En el primer capítol fem un repàs sobre la història d’Internet i l’aparició de la web social. Això ens fa endinsar-nos en el món dels blogs i les seves estructures.

El llibre també ens parla sobre la introducció dels blogs en els sistemes educatius, el qual fa referencia a l’evolució d’aquests aspecte comparant el blog amb el diari escolar de Freinet. També ens fa referència a les diferents classes de blogs que ens podem trobar en el contexts de l’aula.

Ensenya a crear un blog des de cero i t’ajuda esmentant diverses pàgines dissenyades per a la construcció d’aquest. També et defineix diferents exemples de plataformes de blogs per tal de poder escollir la més adient a la teva utilitat.

Ens pot guiar en activitats per al aprenentatge del professor i del alumnat. També en aquesta petita guia podem trobar l’experiència en aquest camp de diferents docents.

El llibre també ens facilita un seguit d’enllaços i recursos, apart d’altres eines per integrar al blog i ens fa un petit parèntesis per a poder veure les preguntes més freqüents que podem arribar a tenir en aquest tema.

Aquí sota os deixo una imatge de la portada del llibre, per a qui estigui interessat en obtenir-lo. 


dimecres, 16 d’octubre del 2013

Les presentacions Power Point

Un Power Point és una eina que utilitzem sovint en el món de l’educació. És un programa dissenyat per fer presentacions u esquematitzar la informació.

El PP està compost per:
  • Diapositives: són l’eix central de les presentacions, dins d’aquestes podem col·locar diferents objectes (textos, imatges, vídeos,...). Un conjunt de diapositives es diu presentació.
  • Transicions: són l’efecte visual que trobem entre diapositiva i diapositiva
  • Animacions: efectes visuals o sonors que s’estableixen als objectes, que impliquen una entrada o sortida.
  • Accions: conjunt d’instruccions que s’executen quan fem un clic en un text hipervinculat.

Les competències que es poden desenvolupar amb aquest mètode serien la d’adquirir una capacitat de cerca, anàlisis i selecció de la informació, per a transformar-la en coneixement. També la utilització de les noves tecnologies per a comunicar-se i treballar de forma col·laborativa i a distancia.

Hi ha dos tipus de formes per a poder utilitzar-les a l’educació:
  1. Utilitzar la presentació per transmetre una informació d’una manera ordenada i clara.
  2. Utilitzar la presentació per a motivar, interactuar, seduir, emocionar, mostrar i  construir.
A les 12 propostes d’ús creatiu i multimèdia del programa PP vàrem veure com utilitzem els mestres inadequadament aquests recursos i les formes positives d’ús. També hi havia un llistat de noves formes d’utilització d’aquesta eina. Aquí os deixo el link del document 12 propostes d'ús creatiu i multimedia del programa PowerPoint

dilluns, 14 d’octubre del 2013

La llicència Creative Commons i el copyright

A l’última classe de GTIC vàrem començar fent una primera reflexió sobre quatre situacions imàginaries o no que podrien succeir a les escoles del nostre país, on després vam fer un petit debat.

Després d’aixó vam parlar sobre la cultura lliure, que l’entem com a un moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment propossats per la legislació vigent.

Vam veure diferents pàgines on hi ha programari lliure per descarregar diferents tipus d'arxiu múltimedia, com ara: Jamendo permet descarregar música i el Flickr que permet descarregar fotografies.
  

Vam parlar de la llicència Creative Commons, que és una manera d’exercir els drets d’autor i oferir a alguns drets a altres persones en determinades condicions:


Aquí deixo el link per a qui volgui obtenir aquesta llicència Creative Commons, com he fet jo. Com podeu observar a la part inferior del meu blog, trobareu la icona corresponent de la llicència. Aquesta llicència és pot aconseguir entrant al link de dalt i clicant a "choose a Licence". Un cop fet això, copiem el codi embed i anem a la part de l'editatge del nostre blog, cliquem per inserir un nou gadget HTML i enganxem el codi, guardem i ja tindrem la nostra llicència.

El Copyright és una llicència que tu obtens si pagues una quantitat de diners Servei perquè la teva obra no pugui ser copiada ni modificada, només consultada. Els documets amb aquesta llicència estan protegits pels drets d'autor isi ho copies podrien arribar a multar-te.



Com explica aquest vídeo, copiar no és robar una informació sinó tenir la mateixa informació que l'altre. M'he posat la llicència Creative Commons perquè tota la informació d'aquest blog vull que sigui explicada, agafada, modificada i compartida per tothom. En la meva opinió no sé perquè es fan presentació, fotos o document si no es poden ni agafar, ni compartir, etc.

"Vídeos y educación" de Joan Ferrés

L’altre dia a classe de GTIC vam poder tractar 4 capítols d’aquest llibre, “Vídeo y educación”,  el qual ens parla sobre l’evolució de la història de la humanitat i les pors que tenen al canvis que han aparegut durant les ultimes èpoques. Tot això surt reflectit en el primer capítol, “La tercera ola”, que també ens explica que els canvis són més ràpids ara que en el passat.

Vídeo y educación de Joan Ferrès.
Un altre capítol anomenat “Un nuevo hombre”, ens parla sobre la forma de pensar actual de l’home, ja que, segons l’autor, actualment pensem d’una forma més emocional que a la d’abans, que era més racional. Això es deu a les diferents construccions de les quals estan fets els nostres hemisferis cerebrals:
  •           L’hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se’l coneix com a hemisferi emocional.
  •          L’hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements.

El que ens vol dir l’autor és que antigament el que utilitzava la humanitat era l’hemisferi esquerra, part racional del cervell. Però actualment ha guanyat més terreny l’hemisferi dret capaç de valorar més les emocions que transmeten els estímuls exteriors.

L’altre capítol, “Una nueva forma de conocer”, parla sobre les prolongacions tecnològiques del nostre cos. És a dir, l’alteració de la forma de pensar i de comunicar-nos a través d’aquestes.

Llegir un text escrit i contemplar una fotografia són dos operacions diferents des dels processos mentals. La lectura és una operació analítica: primer es fa l’anàlisi  gramatical i desprès el lògic. Mentre que contemplar una imatge és una operació sintètica. El nou home amb el predomini de l’hemisferi dret, compren el mètode sensitiu, és a dir, coneix a través de les sensacions.

L’últim capítol és “Un nuevo lenguaje”, que fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. Aquesta comunicació dóna prioritat a l’hemisferi dret, que a adquirit més força en aquesta era electrònica. La identitat del llenguatge audiovisual opera de la imatge a la emoció i de la emoció a la idea.

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Ken Robinson, "Les escoles maten la creativitat

Ken Robinson és un pedagog que com expressa en el vídeo ve per a fer-nos pensar sobre el futur de l’educació. Denuncia que les escoles estan destruint la creativitat de molts infants posant un càstig a les equivocacions, cosa que fa que tinguin por a equivocar-se, i per tant, no podran tenir mai una resposta original. Segons Robinson, la creativitat va desapareixent segons anem creixent , o més ben dit, ens eduquen per perdre-la. Per això ens fa pensar que com a futurs educadors/es hem de deixar a l’infant ser creatiu, ja que , ell serà el futur en la societat.



Desprès de veure aquest vídeo a la classe de COED, vam fer petits grups i vam buscar les qualitats que tenia d’orador.

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Editem un vídeo a youtube!!

Avui penjo aquest video que hem fet a la classe de GTIC juntament amb una companya meva de classe. 

Per arribar a penjar aquest video al bloc, hem hagut de fer uns quants vídeos i més tard fer un petit i senzill editatge, gràcies a Youtube que ens facilita unes eines per tal de poder treballar sense cap tipus de complicació.



Primer de tot hem d’inserir les imatges o vídeos que volem posar al video a través d’aquesta icona:

Esperem a que es carreguin i ja podrem fer una edició. Per fer-la haurem d'anar a la última icona d'aquesta columna, on posa editor de video, i clicar sobre "editar":

Ens sortirà un menú com aquest, el qual utilitzarem per fer el muntatge del video. En aquest menú podrem observar diferents pestanyes, les quals cadascuna té una funció diferent i a sota tindrem com una mena de partitura, la qual està dividida en dues parts: l'audio i el vídeo.



Aquí sota os deixo un vídeo en el qual es pot veure clarament les funcions de cadascuna de les diferents eines que ens podem trobar en aquest mètode ofert per Youtube.


dimarts, 1 d’octubre del 2013

Aprenem a compondre!

A la classe de música hem après ha escriure en un pentagrama digital, que es troba a la pagina web Noteflight, el qual ens deixa escoltar tot allò que escrivim en ell, podem fer des de fàcils i curtes melodies fins a una complexa composició, posant diferents instruments alhora. Aquesta pàgina ens serà molt útil alhora de compondre cançons per als infants, i per tant ens estalviarà molt de temps i podrem ser els nostres propis compositors a l'aula. 


Aquí deixo una petita mostra del que he fet de la cançó de Frere Jaques.