dimecres, 23 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

Aquesta entrada l’aprofitaré per parlar sobre el llibre que ens van manar llegir de GTIC. Aquest llibre està escrit per Francesc Balaguer i Felipe Zayas, es titula “Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències”.

És un llibre didàctic, el qual ens comença parlant sobre una petita introducció dels blogs. En el primer capítol fem un repàs sobre la història d’Internet i l’aparició de la web social. Això ens fa endinsar-nos en el món dels blogs i les seves estructures.

El llibre també ens parla sobre la introducció dels blogs en els sistemes educatius, el qual fa referencia a l’evolució d’aquests aspecte comparant el blog amb el diari escolar de Freinet. També ens fa referència a les diferents classes de blogs que ens podem trobar en el contexts de l’aula.

Ensenya a crear un blog des de cero i t’ajuda esmentant diverses pàgines dissenyades per a la construcció d’aquest. També et defineix diferents exemples de plataformes de blogs per tal de poder escollir la més adient a la teva utilitat.

Ens pot guiar en activitats per al aprenentatge del professor i del alumnat. També en aquesta petita guia podem trobar l’experiència en aquest camp de diferents docents.

El llibre també ens facilita un seguit d’enllaços i recursos, apart d’altres eines per integrar al blog i ens fa un petit parèntesis per a poder veure les preguntes més freqüents que podem arribar a tenir en aquest tema.

Aquí sota os deixo una imatge de la portada del llibre, per a qui estigui interessat en obtenir-lo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada