dilluns, 14 d’octubre del 2013

La llicència Creative Commons i el copyright

A l’última classe de GTIC vàrem començar fent una primera reflexió sobre quatre situacions imàginaries o no que podrien succeir a les escoles del nostre país, on després vam fer un petit debat.

Després d’aixó vam parlar sobre la cultura lliure, que l’entem com a un moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment propossats per la legislació vigent.

Vam veure diferents pàgines on hi ha programari lliure per descarregar diferents tipus d'arxiu múltimedia, com ara: Jamendo permet descarregar música i el Flickr que permet descarregar fotografies.
  

Vam parlar de la llicència Creative Commons, que és una manera d’exercir els drets d’autor i oferir a alguns drets a altres persones en determinades condicions:


Aquí deixo el link per a qui volgui obtenir aquesta llicència Creative Commons, com he fet jo. Com podeu observar a la part inferior del meu blog, trobareu la icona corresponent de la llicència. Aquesta llicència és pot aconseguir entrant al link de dalt i clicant a "choose a Licence". Un cop fet això, copiem el codi embed i anem a la part de l'editatge del nostre blog, cliquem per inserir un nou gadget HTML i enganxem el codi, guardem i ja tindrem la nostra llicència.

El Copyright és una llicència que tu obtens si pagues una quantitat de diners Servei perquè la teva obra no pugui ser copiada ni modificada, només consultada. Els documets amb aquesta llicència estan protegits pels drets d'autor isi ho copies podrien arribar a multar-te.



Com explica aquest vídeo, copiar no és robar una informació sinó tenir la mateixa informació que l'altre. M'he posat la llicència Creative Commons perquè tota la informació d'aquest blog vull que sigui explicada, agafada, modificada i compartida per tothom. En la meva opinió no sé perquè es fan presentació, fotos o document si no es poden ni agafar, ni compartir, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada