dilluns, 30 de desembre del 2013

Problemes amb l'índex?

Avui os explicaré com fer un índex automàtic. Primer de  tot hem de fer distingir els títols marcant-los amb el cursor i clicant en aquest botó:


Si volem modificar el tipus de lletra només haurem de clicar amb el botó dret sobre el botó anterior i modificar-la.


Un cop escrits tots els títols de l'índex confexionarem aquest per tal de pode veure'l. Hem de clicar a "Tabla de contenido" i escollir la que més t'agradi.


Clicant en el botó següent podrem modificar l'estructura del nostre índex:


La normativa APA

La APA és un organisme creat amb la fi de unificar la forma de presentar treballs escrits a nivell internacional, dissenyats especialment per a projectes de grau o qualsevol tipus de document d’investigació.










En l’anterior classe de GTIC vam veure les normes de citació segons l’APA en la utilització del programa Microsoft Word, com veureu a continuació.

Una de les principals indicacions que tenim sobre les citacions és que s'han de posar al final del treball.

Per a fer una cita primer de tot hem d'anar a referències de les pestanyes superiors de Microsoft Word i clicar a sobre de "Insertar cita". Després d'això clicarem a sobre de "Treballs citats" com podem veure a les imatges següents:




Després haurem d'introduir les dades que ens demana, com podeu veure a continuació:





Les dades introduïdes en aquesta finestra es transformaran en un format de text el qual podrem editar sempre que volguem, fent que es pugui veure l'any, l'autor o el títol.



 També hem de canviar l'estil al corresponen, APA Sixth. Per canviar-ho haurem de fer el següent:



Finalment per a posar una biografia de les fonts citades haurem de clicar a la pestanya de "Referència" i cliquem a "Bibliografia" on anirem a "Treballas citats" per tal d'aconseguir aquesta.





dimecres, 25 de desembre del 2013

Les quatre metàfores de les TIC

Avui hem treballat 4 metàfores sobre els aprenentatges que podem fer a les classes a través de les TIC.

La metàfora tutorial: L’ordinador com a tutor 

Amb aquesta forma de portar l’ensenyament amb les TIC es pot entendre que l’ordinador fa de mestre, i l’internauta d’alumne. Aquí trobem que el programa ens dóna unes instruccions, l’alumne respon i el programa corregeix (avaluació).

Un exemple d’aquest al trobem a: http://www.edu365.cat/entrena/



La metàfora de la construcció: l’ordinador com a alumne

L’alumne és qui dóna les instruccions, en aquest cas, al programa el programa només s’encarrega de reproduir aquelles instruccions que l’alumne li ha indicat.

Un exemple d’aquest al trobem a: http://scratch.mit.edu/



La metàfora del laboratori: l’ordinador com a simulador

Aquest programa permet un aprenentatge per descoberta, però d’una forma més tancada, ja que l’usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous.

Un exemple d’aquest al trobem a: http://www.xinxeta.com/xinxetaframes.htm



La metàfora de la caixa d’eines: l’ordinador com a eina

Programes que els infants haurien de començar a utilitzar de ben petits per tal de saber gestionar la informació, organitzar-la i estructurar-la, utilitzant diferents eines de suport a la comunicació.

dilluns, 16 de desembre del 2013

Taxonomia

La Taxonomia de Bloom, tal i com hem vist a la classe de GTIC i com podem trobar a la Viquipèdia, és la llista d'habilitats i dels processos que podem trobar a les diferents tasques escolars. S'estructuren d'una forma jeràrquica, així que no s'assoliran les habilitats superiors fins no haver adquirit els processos inferiors. 

El 56 van voler que la gent comprengués els coneixements. Així que van fer aquesta piràmide.




El bon comunicador agafa l’esquema de "La taxonomia de bloom d’habilitats del pensament(1956)". En el qual les accions són recollir informació, confirmar l’aplicació, fer ús del coneixement, analitzar, sintetitzar i avaluar.

"La taxonomia de bloom del 2000" implica més complexitat que l’anterior. Hi ha un canvi dels substantius de la proposta original a verbs. Un altre exemple de canvi seria la síntesis amb un criteri més ampli i relacionar-la amb crear. A més, es modifica la seqüència  en que es presenten les diferents categories.




Com més amunt més complexa és l’habilitat. Maclujan parlava de les diferències dels homes. Nosaltres tenim l’smpartphone com una extinció del nostre cos. Un exemple d’aquest seria el blog.

"La taxonomia deBloom per la era digital (2008)". Aquesta taxonomia està acord amb la nostra era digital. Per això podem veure els diferents verbs i eines del món digital que possibiliten el desenvolupament d’habilitat per Recordar, Comprendre, Aplicar, Analitzar, Avaluar i Crear.

En definitiva, hem de tenir habilitats cognitives elevades per sobreviure al nostre món.

Aquí os deixo l'activitat realitzada: